Снимка: Пресслужба на Президента на Руската федерация, уикипедияВ петък беше съобщено, че

...
Снимка: Пресслужба на Президента на Руската федерация, уикипедияВ петък беше съобщено, че
Коментари Харесай

Венецуелският президент към САЩ: Планирате убийството ми

Снимка: Пресслужба на Президента на Руската федерация, уикипедия

В петък беше обявено, че венецуелската полиция е арестувала Хавиер Тарасона, шеф на венецуелската неправителствена организация " Фундаредес ", както и трима души от екипа му.

Венецуелският президент  Николас Мадуро упрекна Съединени американски щати, че възнамеряват убийството му  и запита дали неговият американски сътрудник Джо Байдън го е разрешил, съобщи Франс прес, и Българска телеграфна агенция.
" Дали Джо Байдън е утвърдил заповедите на Доналд Тръмп да се води Венецуела към революция и да ни убият? Да или не? Питам! ", акцентира венецуелският президент на военна гала, като разясняваше визитите на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс и на началника на Южното командване на американските въоръжени сили адмирал Крейг Фалър в Колумбия и Бразилия.

" Какво правеха те там? Нашите източници в Колумбия ни твърдят, че са  дошли, с цел да приготвят проект, целящ посягане над моя живот  и този на значими политически и военни представители ", акцентира Мадуро, без да показа доказателства в поддръжка на обвиняванията си.Венецуелският президент  постоянно порицава планове за държавен прелом , военна инвазия или ликвидиране, за които съгласно него са отговорни Съединени американски щати и съдружниците им като Колумбия и Бразилия, които не признаха преизбирането му през 2018 година. Също като предшественика си Тръмп,  Байдън счита опозиционния водач Хуан Гуайдо за легален  и.д. президент на Венецуела и не признава Мадуро, напомня Агенция Франс Прес. Новият президент обаче възприе по-гъвкав метод.

Групата порицава осъществявани, съгласно тях, от венецуелската полиция  екзекуции без съд, жертви на които са станали цивилни . Освен това " Фундаредес " документира злоупотреби и противозаконна минна активност и трафик, осъществявани от колумбийски въоръжени групи в граничните региони.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР